Готовимся к тестированию. Фразовые глаголы Destination B2

Упражнения на фразовые глаголы для ЦТ

Упражнение 1
1. You have to work hard to ___ up with other students as you were ill and didn’t attend many lessons.
2. After a 10 hour flight we were happy to ___ in and have a rest.
3. You are expected to ___ out earlier so as not to miss the 10.10 train.
4. The facts in that article need ___ out as I am not knowledgeable about that kind of birds.
5. Please ___ me off next to the school as I am a bit late.
6. It is a pleasure to ___ back home after a long journey.
7. No, he is not at home. He has ___ away and don’t expect him to return until next Friday.
8. To be a winner you have not only to ___ up with your opponents but excel them.
9. ___ for home he met an old acquaintance of his.
10. I will ___ you up on my way home.
11. ___ in! Don’t you see aunt Marry over there?
12. The criminals tried to ___ the witness over.
13. All her relatives came to the station to ___ them off.
14. They ___ out in the night trying to avoid the heat of the day.
15. As a young boy he liked to see planes ___ off.
Упражнение 2
1.We drove to the airport to ___ her.
A)take off B)set out C)pick up D)turn round
2.Drive faster – they’re ___ us.
A)taking off B)catching up with C)checking in D)seeing off
3.The train from Paris was just ___.
A)pulling in B)seeing off C)checking out D)catching up
4.It is sensible to ___ two hours before the flight.
A)pick up B)pull in C)check in D)turn round
5.She ___ and drove back home.
A)turned the car around  B)pulled the car in  C)picked the car up  D)ran the car over
6.Guests are expected to ___ of their rooms by noon.
A)check out B)get away C)run over D)drop off
7.Will you be able to ___ this summer?
A)check in B)get away C)see off D)turn round
8.They ___ and landed safely.
A)made for B)took off C)ran over D)turned around
9.Food production is not ___ population growth.
A)pulling in B)setting off C)taking off D)keeping up with
10.I’ll ___ on my way to office.
A)make you for B)set you out C)get you back D)drop you off
11.They ___ in a different direction.
A)kept up B)dropped off C)set off D)caught up
12.I’ll talk to you about it when I ___.
A)get back B)keep up C)run over D)puck up
13.They went to the airport to ___.
A)get their son away B)check their son out C)pulled their son in D)see their son off
14.I think it’s time you ___ home.
A)dropped off B)ran over C)made for D)checked out
15.She was ___ and killed by a bus.
A)got back B)run over C)set out D)made for

Ответы к упражнениям на фразовые глаголы

Ответы
1) 1.catch 2.check 3.set 4.checking 5.drop 6.come/get 7.gone 8.keep 9.making/heading 10.pick 11.pull 12.run 13.see 14.set 15.taking
2) 1.C 2.B 3.A 4.C 5.A 6.A 7.B 8.B 9.D 10.D 11.C 12.A 13.D 14.C 15.B

В рамках подготовки к ЦТ и ЦЭ по английскому языку рассмотрены следующие направления для использования Destination B2: лексика, поиск лишнего слова, слово, подходящее для двух пропусков, словообразование, перефраз.